Tips voor een sfeervol interieur.

  • event04-12-2020
  • schedule13:00
  • timer3 minuten
Wat zijn er toch veel keuzes te maken voordat je een sfeervol interieur hebt samengesteld. Een mooie ( hoek)bank is een hele grote beslissing en daar zal je langer mee willen doen. Als je die knoop hebt doorgehakt en je wilt nu je salontafel of je bijzettafels kiezen, dan weet je al waar die bij moet passen. Mooie rustige kleuren bij elkaar zijn prachtig, maar soms wordt dat ook saai. Herken je dat en wil je weten waar dat dan aan ligt? En wat is het verschil tussen rustig maar interessant voor het oog en behoorlijk fantasieloos en saai?
 

Hoe gebruik je kleur en textuur?

Juist als je houdt van rustige kleuren ben je geneigd alle muren wit te houden. Maar dat kan ook heel hard en steriel uitpakken. Een (deel van de) wand in een mooie leemkleur schilderen is al een hele verbetering in dat geval. Ook een soort lambrisering schilderen, waarbij je een mooie neutrale kleur gebruikt voor de onderste meter, is al sfeer verhogend.
 
Onze ervaring is dat een combinatie van verschillende texturen en materialen het geheim is. Dus als een bank van zacht materiaal gemaakt is, contrasteert dat mooi met een harder oppervlak, zoals een “zelige” (mozaïek tegeltjes) tafeltje. Ook onze mangohouten tafels zijn prachtig door het houtsnijwerk. De witte kleur geeft dat mooie rustige effect, maar door het reliëf van het snijwerk is er textuur. Datzelfde effect heeft deze mooie witte kast, de kleur is helemaal wit, maar een lust voor het oog.
 
Een wand die aangekleed is met verschillende manden geeft een enigszins driedimensionaal effect, wat ook weer levendiger is dan een hele “platte” muur met bijv. een ingelijste afbeelding. Juist meerdere items groeperen en in kleur neutraal houden, kan de rustige sfeer behouden en de saaiheid doorbreken.

Groot, klein of meerdere tafeltjes?

Kies je voor alleen een grotere of voor een compositie van verschillende kleinere tafeltjes? Je kunt voor onze mooie ovale vorm zelige tafel kiezen, waardoor je meer spullen kunt neerzetten omdat het oppervlak groter is. De ovale vorm is vriendelijker dan een rechthoekige vorm, maar ook minder strak.
 
Dus wat wil je bereiken qua sfeer wat dat betreft? Een grotere salontafel is vooral geschikt als je een hoekbank hebt, dan is het tafeltje voor iedereen die daar zitten gaat bereikbaar, op armlengte. Als je juist meer vloerruimte open wilt houden en je zitruimte zo groot en bruikbaar mogelijk wilt houden, dan kies je beter voor verschillende kleinere tafeltjes. Je kunt die natuurlijk ook op die centrale plek in het midden zetten. Maar wat ook erg mooi is, is om twee tafeltjes samen te plaatsen aan een kant van de bank en een ander tafeltje aan de andere kant. Dan kies je drie tafeltjes uit, die een mooie mix vormen. Het oogt drukker als je die allemaal van een andere kleur of materiaal kiest, maar dat is maar net wat jij leuker vindt. Onze collectie zelige tafeltjes is heel geschikt om verschillende vormen en maten en zelfs kleuren te mixen. Door de verschillende patronen van het mozaïek zijn ze altijd een blikvanger.
 
Maar twee rieten mudda krukjes samen aan een kant, in combinatie met een zelige tafeltje op een andere plek is ook erg mooi.
Deze mudda krukjes zijn praktischer als je er een dienblad op zet. Kies dan een dienblad voor een van beide en laat de andere zien met het mooie geweven oppervlak. Erg mooi op deze manier! Wat was de vraag ook alweer, hoe het niet saai kon worden toch? Als je je deze spullen voorstelt in je eigen huis, dan is dit toch nog steeds rustig en speels? En zeker niet saai! Veel plezier bij het kiezen.
Vergelijk