close
FILTERS
Kleur expand_less
Alle opties
Maat expand_less
Alle opties
Patroon expand_less
Alle opties
Prijs expand_less

Oosterse hanglamp

101 producten
Titel arrow_drop_down

De oosterse hanglamp van Zenza

Een oosterse hanglamp van Zenza is een echte blikvanger in huis. Zonder verlichting is een oosterse hanglampen al prachtig om te zien maar wanneer je de verlichting aandoet ontstaat er een wonderschoon schaduwpatroon op de wanden en het plafond. De oosterse hanglampen van Zenza worden gemaakt in Egypte. Elke hanglamp wordt met de hand gemaakt. De honderden gaatjes in alle hanglampen worden met de hand stuk voor stuk in de lamp geboord. Hierdoor is iedere Zenza hanglamp een unieke hanglamp. Bij hanglampen met een patroon worden lijnen getekend op de lamp met een scherp ciseleerbeiteltje. Hierdoor ontstaat er een sierlijk patroon. Oosterse hanglamp Filifgrain heeft een patroon wat steeds verschillend is. De ambachtslieden kennen tientallen variaties op deze arabeske designs.

Materialen oosterse hanglamp

Net als een Arabische hanglamp en een Marokkaanse hanglampen worden de Egyptische hanglampen van Zenza gemaakt van natuurlijke materialen. Door te kiezen voor natuurlijke materialen hebben de hanglampen een warme en rustige uitstraling. De basis van de meeste lampen is gemaakt van koper of ijzer. Zo is de basis van een gouden hanglamp van Zenza gemaakt van ijzer. Het ijzer krijgt eerst een coating van roodkoper, daarna een coating van nikkel en tot slot een messing coating waardoor de oosterse hanglamp goudkleurig wordt. We gebruiken ook andere natuurlijke materialen voor onze hanglampen zoals loofah, seleniet en alabaster. 

Wist je dat? Er een echt laagje zilver op de zilveren hanglampen van Zenza zit? De zilveren buitenkant weerkaatst het omgevingslicht en laat je ruimte nog meer stralen. 

Hanglamp oosters combineren

De Oosterse hanglamp van Zenza kunnen in verschillende ruimtes in huis worden opgehangen. De lampen hebben een unieke dubbelfunctie. Ze zijn decoratief en functioneel. Een ander fijn voordeel is dat de Arabische hanglamp op vele manier gecombineerd kan worden met de oosterse accessoires van Zenza. Combineer hanglamp Albaster met de verschillende Albaster waxinelichthouders. Of ga voor een hanglamp en tafellamp in dezelfde kleur en met hetzelfde patroon. Kortom, een oosterse hanglamp geeft een unieke sfeer aan elk interieur. Door de combinatie van natuurlijke materialen en sierlijke ontwerpen verrijken ze iedere ruimte. Elke hanglamp is hand en met liefde gemaakt en dus uniek!

De juiste lichtbron voor jouw oosterse hanglamp

Alle lampen van Zenza worden zonder lichtbron geleverd. Voor onze gaatjeslampen is het belangrijk om te kiezen voor gloeilamp met transparant glas. Alleen dan komt het prachtige schaduwpatronen optimaal tot zijn recht. Nog een fijn voordeel is dat de gloeilamp dan zelf veel minder opvalt. Je ziet dus het betoverende gaatjes patroon van je oosterse hanglamp in plaats van de gloeilamp. Er zijn mooie LED lampen te koop die prima werken in de Zenza lampen. De meeste LED lampen vallen in energieklasse A en zijn dus een energiebesparende keuze. Alle hanglampen hebben een E14 of soms E27 fitting. Bij iedere hanglamp staat aangeven hoeveel lichtbronnen, welke fitting en hoeveel wattage je nodig hebt.

Vergelijk