Wat staat mooi op een salontafel?

  • event04-12-2020
  • schedule13:00
  • timer1 minuut

Hoe kleed ik mijn salontafel smaakvol aan?

Stel je hebt een prachtige salontafel gekocht van Zenza, daar ben je helemaal blij mee natuurlijk! Dan vraag je je meteen daarna af: en wat ga ik er nu op zetten? “Niets” is ook een antwoord natuurlijk, het ligt er helemaal aan of je huis meer “zen” nodig heeft of meer gezellige aankleding.

Wat is geschikt voor een mooi stilleven?

Een compositie van een aantal voorwerpen bij elkaar, die elkaar versterken is het doel. Samenhang creëren en toch diverse items en verschillende materialen bij elkaar brengen. Hoe pak je zoiets aan? Het is belangrijk dat de voorwerpen een verschillende hoogte hebben. En dat het een oneven aantal in totaal wordt. Drie of vijf mooie dingen bij elkaar is het sterkst. Soms vragen die om een ondergrond waarop je ze samen kunt brengen, zoals een dienblad. Kies dan eerst de maat van het dienblad dat je vindt passen bij de tafel.
 

Voorwerpen die levendigheid brengen kiezen.

Een kandelaar (mooi voor de hoogte) een waxinehouder ( mooi voor een laag accent) en een fles met een takje bloemen in een middelmaat kan een prachtig stilleven worden. De combinatie van bloem en kaars is altijd erg geliefd. Ook schelpen en stenen die je gevonden hebt tijdens een wandeling kunnen een compositie af maken en een persoonlijk tintje geven.

Compositie maken waarbij kleur het uitgangspunt is.

Breng dan voorwerpen uit dezelfde kleur bijeen, zoals in deze foto. Je kunt om de spullen meer samenhang te geven ook gebruik maken van een groot blad van een plant, die je onder een voorwerp legt. Ook gedroogde palmbladeren zijn hiervoor heel geschikt.