Onderhoud lampen

Gefeliciteerd met uw nieuwe Zenza lamp !
Dit is een koperen lamp, helemaal met de hand gemaakt met veel liefde.
Nu is het aan jou om een beetje zorg aan deze schoonheid te besteden.

 

Het koper is verzilverd met een dun laagje zilver.Na de productie geven we de lamp en beschermlaag voordat die de lange reis op zee en over land maakt naar jou. Om vele jaren van deze lamp te genieten vragen we om wat liefde en aandacht te geven aan het onderhoud zoals we hier gaan uitleggen.

 

Zodra je de lamp uitpakt, breng je nogmaals een beschermlaag aan met een onzichtbare spray. Wij verkopen dit product ook als service, het heet « HG zilver-nooit –meer- poetsen-finish ».Je kunt deze bestellen via je eigen Zenza leverancier. Gebruik deze spray elk half jaar opnieuw, om te voorkomen dat zuurstof en vocht vervelende vlekken achterlaten.

Als je op een dag toch vindt dat je een nieuwe laag zilver wilt aanbrengen, dan kun je een ander product gebruiken dat speciaal voor Zenza is ontwikkeld. Het is een vloeistof die een gedeeltje echt zilver bevat en kan makkelijk worden aangebracht als je de instructies volgt die bij het flesje worden meegeleverd. Een flesje is genoeg voor 3-4 medium maat lampen. Je kunt het op onze site vinden, het heet silver plater. Wat je nooit moet doen, is de gewone koperpoets gebruiken. Deze lost het zilver een beetje op en uiteindelijk wordt de lamp goudkleurig, de originele kleur van het koper.

Wat je kunt doen om de lamp schoon te maken, is vloeibare keukenzeep gebruiken.Breng dit aan met een zachte vochtige doek op het oppervlak, wacht tenminste 20 minuten and wrijf de lamp dan schoon met een vochtige doek. Droog de lamp zorgvuldig en breng de beschermende spray weer aan.

 

HG ZILVER & KOPER NOOIT MEER POETSEN FINISH

De aanslag op zilver, koper en messing die ervoor zorgt dat deze edelmetalen dof en donkerder worden, is oxidatie. Deze oxidatie ontstaat door de inwerking van zuurstof en het vocht in de lucht. Met de HG zilver & koper nooit meer poetsen finish wordt er een absoluut onzichtbare en niet voelbare beschermfinish aangebracht, die deze inwerking verhindert. Hierdoor wordt dofheid en verkleuring van zilveren of koperen voorwerp voorkomen. HG zilver & koper nooit meer poetsen finish is ook geschikt als messing finish en voor brons.

Gebruik 
Volg onderstaande stappen om koperen en zilveren voorwerpen te beschermen en verkleuring te voorkomen:

 1. Wanneer het te beschermen oppervlak stoffig is, dient dit gereinigd te worden met een zachte vochtige doek.
 2. Verwijder vuil, de vette aanslag en zilver en koperpoets resten eerst met een sopje van heet water. Laat het oppervlak vervolgens goed drogen.
 3. Dek de omgeving van de voorwerpen af (bijvoorbeeld met folie of kranten).
 4. Schud de bus goed voor gebruik.
 5. Houd de spraybus rechtop en spray (een niet te dikke laag) HG zilver & koper nooit meer poetsen finish op circa 20 cm afstand in gelijkmatige banen op het te behandelen oppervlak.
 6. Hou na gebruik de spraybus op zijn kop en spuit tot er alleen nog drijfgas uit de bus komt; hierdoor wordt verstopping voorkomen. 

 

SILVER PLATER 
Silver Plater is een speciale vloeistof, die puur zilver bevat. Silver Plater restaureert, onderhoudt en beschermt uw versleten zilveren en verzilverde voorwerpen, door te poetsen met puur zilver. Silver Plater reinigt, verzilvert, glanst en beschermt tegen vroegtijdige aanslag, alles in één eenvoudige behandeling. Silver Plater werd samengesteld (met uw veiligheid en het milieu in gedachten) op waterbasis, met niet-schurende, niet giftige en niet-brandbare ingrediënten. Silver Plater is gebruiksvriendelijk en bevat geen oplosmiddelen, fosfaten of ammonia. Snel en eenvoudig zelf (opnieuw) verzilveren. Voor professioneel en privé gebruik.

GEBRUIKSAANWIJZING 

 1. Bescherm handen met huishoud handschoenen en kleding en werkvlak met plastic, tegen donkerbruine vlekken.
 2. Goed schudden. Wat vloeistof in niet-metalen bakje gieten. Fles afsluiten. Rest niet terug gieten in de fles ivm vervuiling.
 3. Royaal aanbrengen. LIEFST met een propje watten of schoon sponsje. Behandel kleine stukjes tegelijk ca 10cm2.Gebruik GEEN geïmpregneerde zilverdoek !
 4. Wrijf met ronddraaiende bewegingen, gedurende 10-15 sec. goed in, zodat het zilver in de vloeistof tijd krijgt om zich te hechten aan de ondergrond. De vloeistof tijdens het poetsen in beweging houden voor een egaal resultaat.
 5. Voor het beste resultaat 2 tot 3 keer vloeistof toevoegen.
 6. Met een schone, droge, zachte doek direct opwrijven.
 7. Herhaal het bovenstaande, indien nodig, totdat het voorwerp naar tevredenheid is gerestaureerd. TIP: Voor kettingen, filigraan en andere geornamenteerde voorwerpen kunt u het beste een borsteltje gebruiken. Voorkom spetteren en dus vlekken. Indien mogelijk, na het poetsen, met lauw water en afwasmiddel afwassen, afspoelen en drogen. Licht opwrijven of opborstelen voor een fantastische glans. Silver plater geeft een permanente bescherming.

ALGEMENE WAARSCHUWING 
Zoals met ieder schoonmaakproduct, buiten bereik van kinderen houden. In geval van contact met de ogen of wondjes, goed spoelen met koud water. Bij inwendig gebruik een arts waarschuwen. Zonder de bescherming van handschoenen, zullen uw handen bruine vlekken krijgen. Verwijder deze met een pannesponsje, dik bleekmiddel en water. Herhaal indien nodig.


Vergelijk