Klantenservice: geopend

Onderhoud lampen

Gefeliciteerd met uw nieuwe Zenza lamp !
Dit is een koperen lamp, helemaal met de hand gemaakt met veel liefde.
Nu is het aan jou om een beetje zorg aan deze schoonheid te besteden.

 

Het koper is verzilverd met een dun laagje zilver.Na de productie geven we de lamp en beschermlaag voordat die de lange reis op zee en over land maakt naar jou. Om vele jaren van deze lamp te genieten vragen we om wat liefde en aandacht te geven aan het onderhoud zoals we hier gaan uitleggen.

 

Zodra je de lamp uitpakt, breng je nogmaals een beschermlaag aan met een onzichtbare spray. Wij verkopen dit product ook als service, het heet HG zilver-nooit –meer- poetsen-finish. Je kunt deze bestellen via je eigen Zenza leverancier. Gebruik deze spray elk half jaar opnieuw, om te voorkomen dat zuurstof en vocht vervelende vlekken achterlaten.

Wat je kunt doen om de lamp schoon te maken, is vloeibare keukenzeep gebruiken.Breng dit aan met een zachte vochtige doek op het oppervlak, wacht tenminste 20 minuten and wrijf de lamp dan schoon met een vochtige doek. Droog de lamp zorgvuldig en breng de beschermende spray weer aan.

 

HG ZILVER & KOPER NOOIT MEER POETSEN FINISH

De aanslag op zilver, koper en messing die ervoor zorgt dat deze edelmetalen dof en donkerder worden, is oxidatie. Deze oxidatie ontstaat door de inwerking van zuurstof en het vocht in de lucht. Met de HG zilver & koper nooit meer poetsen finish wordt er een absoluut onzichtbare en niet voelbare beschermfinish aangebracht, die deze inwerking verhindert. Hierdoor wordt dofheid en verkleuring van zilveren of koperen voorwerp voorkomen. HG zilver & koper nooit meer poetsen finish is ook geschikt als messing finish en voor brons.

Gebruik 
Volg onderstaande stappen om koperen en zilveren voorwerpen te beschermen en verkleuring te voorkomen:

  1. Wanneer het te beschermen oppervlak stoffig is, dient dit gereinigd te worden met een zachte vochtige doek.
  2. Verwijder vuil, de vette aanslag en zilver en koperpoets resten eerst met een sopje van heet water. Laat het oppervlak vervolgens goed drogen.
  3. Dek de omgeving van de voorwerpen af (bijvoorbeeld met folie of kranten).
  4. Schud de bus goed voor gebruik.
  5. Houd de spraybus rechtop en spray (een niet te dikke laag) HG zilver & koper nooit meer poetsen finish op circa 20 cm afstand in gelijkmatige banen op het te behandelen oppervlak.
  6. Hou na gebruik de spraybus op zijn kop en spuit tot er alleen nog drijfgas uit de bus komt; hierdoor wordt verstopping voorkomen. 

 

In de volgende blog vind u meer informatie over het schoonmaken van uw Zenza lamp:
https://www.zenza.nl/blogs/hoe-maak-je-een-verzilverde-lamp-schoon/


Vergelijk