Klantenservice: geopend

Lamp kiezen:

 

Ik weet niet of ik moet kiezen voor goud of zilver, hebben jullie advies?
Beide kleuren lampen hebben hun charme, en het belangrijkste bij je keuze is waar jij blij van wordt. Daarnaast kun je kijken welke kleur het beste bij je interieur past. Heeft je interieur veel grijstinten en koele kleuren? Dan past zilver misschien het beste. Is jouw interieur warmer getint, met beige, rood- of geelachtige kleuren? Dan sluiten gouden lampen daar mooi op aan.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van zilveren lampen?

  • Voordelen zilveren lampen: De zilveren lampen worden het meest verkocht, en passen eigenlijk in ieder interieur. Zilver is tijdloos, en laat zich heel makkelijk combineren. Ook leuk om te weten: de lamp zal een stuk warmer ogen wanneer je een warm getint peertje erin doet. 
  • Nadelen zilveren lampen: Wat als nadeel van de zilveren lampen kan worden ervaren is dat ze meer onderhoud vragen dan de gouden lampen. Om ze goed glanzend en zilver te houden, adviseren we ze 2x per jaar in te sprayen met een beschermende laag (met deze spray). Sommige mensen vinden het juist mooier en authentieker als de lamp wat donkerder van kleur wordt. Het zijn ten slotte handgemaakte producten! Als jij tot die mensen behoort, dan valt dit hele nadeel weg, en hoef je niets aan je lamp te doen. 

 

Wat zijn de voor- en nadelen van gouden lampen?

  • Voordelen gouden lampen: Wil je graag dat je lamp meer opvalt? Dan zit je goed met goud. Goud is een hele hippe en warme kleur, en een gouden Oosterse lamp kan je hele kamer een ‘lift’ geven. Een ander voordeel van een goudkleurige lamp is het gemak in onderhoud. Behalve af en toe met een stofdoekje eroverheen, hoef je helemaal niets aan deze lamp te doen.
  • Nadelen gouden lampen: De lamp kan in de loop van de tijd wat kleurverschillen gaan vertonen. Maar of dit echt een nadeel is? Wat ons betreft draagt dit alleen maar bij aan de authenticiteit van de lamp. 

 

Welke lampen passen goed bij een laag plafond?
Als je een relatief laag plafond hebt, is er nog steeds veel keuze. Onze plafondlampen passen altijd bij een laag plafond, en zijn zowel in zilver als goud verkrijgbaar. Ook een slimme optie kan zijn om vooral met wandlampen te werken, eventueel in combinatie met tafellampen. Wil je het liefst een hanglamp? Kies dan voor een kleine hanglamp, of voor een hanglamp die met name de breedte in gaat, zoals ons model de Gabs.

 

Welke lampen passen goed bij een hoog plafond?
Bij een hoog plafond kunnen langgerekte modellen heel mooi zijn, zoals de Elegance, de Grace, de Tropic en de Tahrir. Wat ook heel mooi kan zijn, is het groeperen van lampen op verschillende hoogtes. Deze kunnen dezelfde vorm hebben, maar ook verschillende vormen, maten en patronen. Wil je weten welke combinaties goed werken? Kijk voor inspiratie en voorbeelden op de Zenza Instagram, kom langs in een van onze winkels, of bel ons op. We adviseren je graag!

 

Ik wil goed kunnen lezen/eten/werken bij mijn hanglamp, welke hanglampen hebben de grootste lichtopbrengst?
Wil je een lamp die veel licht geeft? Kies dan een hanglamp die een middelgrote tot grote opening heeft aan de onderkant. Dit is de selectie die hier het meest geschikt voor is. Het voordeel van onze Egyptische lampen is dat ze naast functioneel ook altijd heel sfeervol zijn. Het functionele gedeelte bestaat uit het licht wat direct door de lampopening onderaan schijnt, en het sfeervolle gedeelte bestaat uit het licht dat op zachte manier door alle gaatjes wordt gefilterd.

 

Ik zoek een sfeerlamp, welke lampen zijn dat?
Zoek je een sfeerlamp? Goed nieuws! Al onze lampen brengen veel ontzettend veel sfeer in huis, door het warme schaduwpatroon dat via de kleine gaatjes wordt geprojecteerd op de wanden. 

 

Kan ik de lamp ook buiten hangen?
De lampen zijn in principe ontworpen voor binnenshuis. Wanneer je ervoor kiest om de lampen buiten op te hangen, is een overdekking noodzakelijk. Ook raden we je aan om de fitting om te wisselen voor een buitenfitting. We op geen enkele manier garanderen dat de kleur van de lamp behouden blijft, maar als je dat prima vindt, ga ervoor!  

 

Ik kom er niet uit met het kiezen van mijn lamp, kan ik advies krijgen?
Voor lampadres kan je ons bereiken op het volgende nummer: +31(0)881016888 

 

Hebben jullie voorbeelden van hoe de lampen eruitzien in verschillende interieurs?
We heten je van harte welkom op onze Nederlandse Instagram en/of op onze internationale Instagram, waar je een hoop Zenza inspiratie op kan doen.

 

 


Vergelijk